Brownie! Ne mora uvek biti nezdrav i pun šećera, bar kad je u pitanju #brownie od pasulja. Slatkiši od pasulja? Da, dobro ste čuli!
Testo:
1 konzerva belog pasulja (250gr oceđenog ploda)
40gr. ovsenih pahuljica
40gr kokosovog ulja
5 kašika kakao praha (sirovog i nezaslađenog)
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike agave sirupa (može i javorov)
2 kašike prorodno fermetisanog sosa od soje Kikkoman
50 ml vode
Glazura:
4 kašičice sirovog kakao praha
2 kašičice kokosovog ulja
2 kašičice sirupa od agave (može javorov)
2 kašike mleka
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 °C. Oprati i ocediti pasulj. Za testo jednostavno pomešajte sve sastojke do se lepo ne sjedine i smesu sipajte u prethodno podmazan pleh. Peći otprilike 15-20 min i ostaviti da se ohladi.
Za glazuru zagrejati sve sastojke i polako mešati dok ne bude nikakvih grudvica. Ispečeni brownie preliti ovom glazurom i ostaviti ponovo da se ohladi pre serviranja.
Savet: Ovaj brownie može stajati na sobnoj temperturi oko 4 dana.