Brownie! Ne mora uvek biti nezdrav i pun šećera, bar kad je u pitanju #brownie od pasulja. Slatkiši od pasulja? Da, dobro ste čuli!

Testo:

1 konzerva belog pasulja (250gr oceđenog ploda)

40gr. ovsenih pahuljica

40gr kokosovog ulja

5 kašika kakao praha (sirovog i nezaslađenog)

1 kašičica praška za pecivo

2 kašike agave sirupa (može i javorov)

2 kašike prorodno fermetisanog sosa od soje Kikkoman

50 ml vode

 

Glazura:

4 kašičice sirovog kakao praha

2 kašičice kokosovog ulja

2 kašičice sirupa od agave (može javorov)

2 kašike mleka

 

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 °C. Oprati i ocediti pasulj. Za testo jednostavno pomešajte sve sastojke do se lepo ne sjedine i smesu sipajte u prethodno podmazan pleh. Peći otprilike 15-20 min i ostaviti da se ohladi.

Za glazuru zagrejati sve sastojke i polako mešati dok ne bude nikakvih grudvica. Ispečeni brownie preliti ovom glazurom i ostaviti ponovo da se ohladi pre serviranja.

Savet: Ovaj brownie može stajati na sobnoj temperturi oko 4 dana.