Sušeni plod od Schinus molle
Pakovanje: 100gr (50/1)
Poreklo: Brazil
Crveni biber dobija se kada se uberu potpuno zrela, crvena zrna koja se potapaju u slanu vodu, a zatim zamrzavaju ili brzo suše. Njegov miris najčešće se opisuje kao mešavina mirisa bibera i limuna.
Pun ukus oslobađa se mlevenjem a delikatnu aromu daće raznim umacima za ribu, svinjetini, pilećim medaljonima i sl. Takođe, prefinjeni ukus daće sladoledu i čokoladi.
Treba napomenuti da crveni biber nije zamena za crni i treba ga koristiti u manjim količinama.
1954
Kompaniju Stop Spices, osnovao je gospodin Viktor Van Nieuwenhove, rođen u Brakelu, u porodici mesara. Kao profesor u lokalnoj školi za mesare, pravio je razne mešavine, na bazi začina i aromatičnog bilja koje je sam mleo, mešao i pakovao. Distribuirao je proizvode mesarima u svom regionu. Nakon raznih istraživanja, gospodin Van Nieuwenhove razvio je proizvod koji je ograničio korišćenje štetnih sulfida.
1980
Gospodin Williem Van Damme preuzima kompaniju Stop Spices i znatno proširuje tržište prodaje.
1990
U junu 1989 godine kompanija Stop Spices kupuje novu industrijsku zgradu koja se nalazi u indistrijskom delu Dendermonda, a sve u cilju centralizacije svih filijala i ekspozitura.
2001
Odeljenje za istraživanje i razvoj komapanije Stop Spices razvija TTS sistem za termalnu obradu bilja, začina i sušenog povrća.
2004
Postrojenje za proizvodnju i skladištenje se proširuje za 1200m2
2006
Stop Spices dobija BRC Sertifikat Visokog Nivoa
2014
Stop Spices postoji 60 godina!
Zahvaljujući lojalnim klijentima, zaposlenima i dobavljačima, kompanija je u mogućnosti da prati dinamičan SME rast, kao i da uspešno upravlja izazovima brzo rastućeg društva.