Kardamom u zrnu 50gr (200/1)

//Kardamom u zrnu 50gr (200/1)

Kardamom u zrnu 50gr (200/1)

Sušeni plod od Cardamomi fructus tot.

Pakovanje: 50gr (200/1)

Poreklo: Gvatemala

  • Ono što je važno naglasiti jeste da se radi o oljuštenom plodu, odnosno semenkama kardamoma, te treba obratiti pažnju da se u 50gr proizvoda dobije mnogo veća količina kardamoma nego što je to slučaj kada se kupuje kardamom u ljusci.

 

Opis

Kardamom je začin koji svojom aromom obogaćuje jela širom sveta, poboljšava varenje, te pomaže u lečenju bolesti disajnih i urogenitalnih organa.  Svrstava se u porodicu đumbira, a najviše se koristi na Indijskom poluostrvu, ali je sve traženiji i cenjeniji u Evropi. Koristi se kao dodatak raznim jelima, potažima, krem supama, čajevima, kolačima i sl.

Brand

Top Spices

TOP Spices brand čine začini, začinske mešavine, smeše za prehrambene proizvode, dodaci jelima i posebni dodaci za molekularnu kuhinju pažljivo odabranog, vrhunskog kvaliteta. Svi proizvodi su I klase, upakovani i proizvedeni u EU, u jedinstvenim doypack kesicama, veoma pogodnim za upotrebu u kuhinji. Doypack kesice održavaju začine svežim mnogo duže nego druga pakovanja, a posebno je važno istaći da ne ispuštaju mirise samih začina i mešavina. Ponudom posebnih smeša kao što su ,,Nana & Jogurt”, ,,Matičnjak i Mirođija” i ,,Cimet i Piskavica” , kao i mnogih drugih začinskih mešavina i začina izdvajamo se inovativnošću i već pomenutim kvalitetom.    

1954

Kompaniju Stop Spices, osnovao je gospodin Viktor Van Nieuwenhove, rođen u Brakelu, u porodici mesara. Kao profesor u lokalnoj školi za mesare, pravio je razne mešavine, na bazi začina i aromatičnog bilja koje je sam mleo, mešao i pakovao. Distribuirao je proizvode mesarima u svom regionu. Nakon raznih istraživanja, gospodin Van Nieuwenhove razvio je proizvod koji je ograničio korišćenje štetnih sulfida.

1980

Gospodin Williem Van Damme preuzima kompaniju Stop Spices i znatno proširuje tržište prodaje.

1990

U junu 1989 godine kompanija Stop Spices kupuje novu industrijsku zgradu koja se nalazi u indistrijskom delu Dendermonda, a sve u cilju centralizacije svih filijala i ekspozitura.

2001

Odeljenje za istraživanje i razvoj komapanije Stop Spices razvija TTS sistem za termalnu obradu bilja, začina i sušenog povrća.

2004

Postrojenje za proizvodnju i skladištenje se proširuje za 1200m2

2006

Stop Spices dobija BRC Sertifikat Visokog Nivoa

2014

Stop Spices postoji 60 godina!

Zahvaljujući lojalnim klijentima, zaposlenima i dobavljačima, kompanija je u mogućnosti da prati dinamičan SME rast, kao i da uspešno upravlja izazovima brzo rastućeg društva.