Uživajte u tradicionalnim vaflima na bazi biljaka uz ove veganske vafle od bundeve i šargarepe. Idealan za obilan, zdrav ručak sa začinjenim tempehom.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 10 min
Ukupno: 35 min
Vreme mariniranja: 15 minuta

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2939 kJ/702 kcal
Protein: 24 gr
Masti: 20 gr
Ugljeni hidrati: 977 gr

Sastojci: 

  • 320 g prirodnog veganskog jogurta
  • 120 ml biljnog mleka
  • 60 g pirea od bundeve
  • 1 šargarepa
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 4,5 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
  • 100 g tempeha
  • 100 g pečuraka
  • 1 kašika šrirače
  • 2 kašike Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 čen belog luka
  • 100 g spanaća

Korak 1: 

Sastojci (vafli):

  • 320 g prirodnog veganskog jogurta
  • 120 ml biljnog mleka
  • 60 g pirea od bundeve
  • 1 šargarepa
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 1 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli

Priprema:
Narendati šargarepu. Jogurt pomešati sa biljnim mlekom, pireom od bundeve, šargarepom, brašnom, praškom za pecivo i soja sosom.

Od ove mešavine ispeći vafle.

Korak 2: 

Sastojci:

  • 100 g tempeha
  • 100 g pečuraka
  • 3 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
  • 1 kašika šrirača sosa
  • 1½ kašike Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 kašika smeđeg šećera

Priprema:
Tempeh iseći na kockice, a pečurke na četvrtine.  Pomešati Kikkoman soja sos, sriraču, 1 kašiku Kikkoman susamovog ulja i šećer u posudi. Marinirati  tempeh u mešavini 15 minuta.  Sipati preostalu ½ kašike Kikkoman susamovog ulja u tiganj. Dodati pečurke i pržiti 1 minut. Dodati tempeh sa marinadom i pržiti  3 minuta.

Korak 3: 

Sastojci:

  • ½ kašike Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 čen belog luka
  • 100 g spanaća
  • ½ kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli

Priprema:
Iseckati beli luk i propržiti ga sa spanaćem u Kikkoman susamovom ulju. Dodati Kikkoman soja sos i promešati.

Korak 4: 

Priprema:
Na kuvane vafle staviti pečurke sa tempehom i spanaćem.

Takođe možete koristiti kremasti tofu umesto tempeha.