Uživajte u tradicionalnim vaflima na bazi biljaka uz ove veganske vafle od bundeve i šargarepe. Idealan za obilan, zdrav ručak sa začinjenim tempehom.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 10 min
Ukupno: 35 min
Vreme mariniranja: 15 minuta
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2939 kJ/702 kcal
Protein: 24 gr
Masti: 20 gr
Ugljeni hidrati: 977 gr
Sastojci:
- 320 g prirodnog veganskog jogurta
- 120 ml biljnog mleka
- 60 g pirea od bundeve
- 1 šargarepa
- 150 g pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4,5 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
- 100 g tempeha
- 100 g pečuraka
- 1 kašika šrirače
- 2 kašike Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 čen belog luka
- 100 g spanaća
Korak 1:
Sastojci (vafli):
- 320 g prirodnog veganskog jogurta
- 120 ml biljnog mleka
- 60 g pirea od bundeve
- 1 šargarepa
- 150 g pšeničnog brašna
- 1 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
Priprema:
Narendati šargarepu. Jogurt pomešati sa biljnim mlekom, pireom od bundeve, šargarepom, brašnom, praškom za pecivo i soja sosom.
Od ove mešavine ispeći vafle.
Korak 2:
Sastojci:
- 100 g tempeha
- 100 g pečuraka
- 3 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
- 1 kašika šrirača sosa
- 1½ kašike Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 kašika smeđeg šećera
Priprema:
Tempeh iseći na kockice, a pečurke na četvrtine. Pomešati Kikkoman soja sos, sriraču, 1 kašiku Kikkoman susamovog ulja i šećer u posudi. Marinirati tempeh u mešavini 15 minuta. Sipati preostalu ½ kašike Kikkoman susamovog ulja u tiganj. Dodati pečurke i pržiti 1 minut. Dodati tempeh sa marinadom i pržiti 3 minuta.
Korak 3:
Sastojci:
- ½ kašike Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 čen belog luka
- 100 g spanaća
- ½ kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
Priprema:
Iseckati beli luk i propržiti ga sa spanaćem u Kikkoman susamovom ulju. Dodati Kikkoman soja sos i promešati.
Korak 4:
Priprema:
Na kuvane vafle staviti pečurke sa tempehom i spanaćem.
Takođe možete koristiti kremasti tofu umesto tempeha.