Lista sastojaka u receptu će Vam reći tačno koju količinu soja sosa da upotrebite. Ali šta ako odlučite da budete kreativni i napravite sopstvene recepte? Kako da znate koju količinu sosa od soje da upotrebite?

Objasnićemo kako postići najbolje rezultate korišćenjem prave količine soja sosa kada kuvate, marinirate, glazirate ili začinjavate.

Soja sos je sjajan začin jer daje poseban, pun ukus sosevima, jelima od mesa i povrća- i to ne samo u azijskim jelima! A zašto je to tako? Zato što je sos od soje bogat umamijem i idealna zamena za so.

 

SOS OD SOJE U PRELIVIMA ZA SALATU

Ne postoji pravilo o tome koliko sosa od soje treba staviti u svežu salatu, ali ne možete pogrešiti ukoliko stavite 1 kafenu kašičicu sosa od soje za svaku kafenu kašičicu ulja stavljenu u salatu.

Nećete imati potrebe da dodajete so i sirće, ali možete dodati druge začine poput soka od limuna ili svežeg začinskog bilja da upotpunite ukus.

Budite slobodni da eksperimentišete i napravite sopstvenu meru!

SOS OD SOJE U KUVANJU
Kada koristite soja sos prilikom kuvanja, količina koju koristite zavisi od toga kakav ukus želite da postignete. Profesionalni i iskusni kuvari jednostavno poprskaju jelo sosom pred kraj kuvanja, probaju i podese ukus po potrebi.

SOS OD SOJE ZA GLAZIRANJE

Ako želite ukusno i hrskavo pečeno meso sa predivnom glazurom, jednostavno premažite mešavinu soja sosa i meda kada je meso pred kraj pečenja i vratite u rernu na nekoliko minuta

SOS OD SOJE ZA MARINADE

Sos od soje je odlična baza za sve vrste marinada za meso, ribu i povrće.

Kada pravite sopstvenu marinadu, koristite 3-4 kašike sosa od soje na jednu porciju (12-150gr) plus ostale sastojke i začine.Samo upamtite da je odnos sosa od soje i drugih tečnih sastojaka oko 2:1.

Ako tražite gotovu marinadu na bazi soja sosa ne idite dalje od našeg asortimana Teriyaki soseva. Oni dolaze u raznim ukusima: od prženog belog luka pa do meda i pečenog susama.

Kada marinirate hranu koja ide na roštilj, pre pečenja odstranite sve ostatke začinskog bilja i i začina i blago prosušite meso, ribu ili povrće kako biste sprečili da neki delovi izgore.

SOJA SOS KAO ZAČIN

Vi ste gazda! Količina sosa od soje koju upotrebljavate
za stolom zavisi od toga šta jedete.

Mala količina sosa od soje uvek će dati punoću ukusu vaših jela.

Naša dispenzer bočica je savršena kao začin koji uvek treba da se nađe na stolu.