Fuzija od pečuraka koja kombinuje evropske uticaje sa azijskim tehnikama pripreme. Japanski udon rezanci upotpunjuju zdravo vegetarijansko jelo. Iako se mogu koristiti sve vrste pečuraka, mešavina azijskih i evropskih sorti je idealna.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 15 min
Ukupno vreme: 25 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2658 kJ/ 635 kcal
Protein: 28 gr
Masti: 18 gr
Ugljeni hidrati: 98 gr

Sastojci: 

Tofu: 

  • 150 g tofua
  • 70 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 1 kašičica meda
  • 1 čen belog luka, seckani
  • 80 ml pirinčanog vina
  • 1 grančica svežeg timijana

Pečurke:

  • 150 g bukovača
  • 150 g šampinjona
  • 150 g divljih pečuraka
  • 150 g azijskih pečuraka
  • 3 čena belog luka
  • 1 štap praziluka (samo beli deo)
  • 1 šaka bebi spanaća
  • 400 g udon nudli
  • 100 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 1-2 grančice sveže majčine dušice (opciono)
  • Ulje za prženje (npr. repica)

Priprema: 

1. Tofu isecite na kockice i stavite u činiju. Dodajte Kikkoman soja sos, med, beli luk, pirinčano vino i timijan. Sve dobro izmešati.

2. Isecite pečurke na jednake komade. Sitno iseckajte beli luk i praziluk.

Koraci pripreme za wok i tiganj:

3. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Ocedite tofu iz marinade i pržite u tiganju do zlatno smeđe boje. Zadržite marinadu. Uklonite tofu iz tiganja.

4. Ponovo zagrejte tiganj i pržite pečurke na jakoj vatri 1-2 minuta dok ne počnu da rumene. Dodajte beli luk i praziluk i pržite oko 1 minut. Dodajte spanać i tofu i pržite zajedno još 1 minut. Dodajte udon nudle, Kikkoman soja sos i začinsko bilje i dobro promešajte. Dodajte preostalu marinadu za tofu. Sve pržite oko 1 minut.

5. Poslužite gotovo jelo na tanjirima.