Fuzija od pečuraka koja kombinuje evropske uticaje sa azijskim tehnikama pripreme. Japanski udon rezanci upotpunjuju zdravo vegetarijansko jelo. Iako se mogu koristiti sve vrste pečuraka, mešavina azijskih i evropskih sorti je idealna.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 15 min
Ukupno vreme: 25 min
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2658 kJ/ 635 kcal
Protein: 28 gr
Masti: 18 gr
Ugljeni hidrati: 98 gr
Sastojci:
Tofu:
- 150 g tofua
- 70 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 1 kašičica meda
- 1 čen belog luka, seckani
- 80 ml pirinčanog vina
- 1 grančica svežeg timijana
Pečurke:
- 150 g bukovača
- 150 g šampinjona
- 150 g divljih pečuraka
- 150 g azijskih pečuraka
- 3 čena belog luka
- 1 štap praziluka (samo beli deo)
- 1 šaka bebi spanaća
- 400 g udon nudli
- 100 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 1-2 grančice sveže majčine dušice (opciono)
- Ulje za prženje (npr. repica)
Priprema:
1. Tofu isecite na kockice i stavite u činiju. Dodajte Kikkoman soja sos, med, beli luk, pirinčano vino i timijan. Sve dobro izmešati.
2. Isecite pečurke na jednake komade. Sitno iseckajte beli luk i praziluk.
Koraci pripreme za wok i tiganj:
3. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Ocedite tofu iz marinade i pržite u tiganju do zlatno smeđe boje. Zadržite marinadu. Uklonite tofu iz tiganja.
4. Ponovo zagrejte tiganj i pržite pečurke na jakoj vatri 1-2 minuta dok ne počnu da rumene. Dodajte beli luk i praziluk i pržite oko 1 minut. Dodajte spanać i tofu i pržite zajedno još 1 minut. Dodajte udon nudle, Kikkoman soja sos i začinsko bilje i dobro promešajte. Dodajte preostalu marinadu za tofu. Sve pržite oko 1 minut.
5. Poslužite gotovo jelo na tanjirima.