011 7184 781 064 2700 999 office@spices.rs

Zeleni Tobiko 500gr

Home/Zamrznuti proizvodi/Zeleni Tobiko 500gr

Zeleni Tobiko 500gr

Zeleni Tobiko (Tobiko kavijar) je osvežavajući i divan šareni sastojak  japanske kuhinje, dobijen od ikre leteće ribe, tradicionalno se koristi za ukrašavanje maki sušija, sašimija i nigirija. Obogaćen soja sosom, ovaj zeleni tobiko sastoji se od malih, hrskavih, poluprozirnih, vedro zelenih bisera koji podsećaju na staklene perle. Njegov slani, blago slatki i dimljeni ukus pojačan je blagim I okrepljujućim, ali oštrim začinskim ukusom Wasabija.

Neto količina: 500gr
Zemlja porekla: Poljska
Pakovanje: 12 x 500gr

Категорија:
Brend:Shirakiku

Опис

Tobiko je bogat omega-3 masnim kiselinama, koje su neophodne za funkciju mozga i zdravlje krvnih sudova. Ikra takođe sadrži minerale, uključujući vitamin B12, D, cink i dijetetska vlakna, koji su važni za zdrav metabolizam, digestivni trakt, jake kosti i snažan imuni sistem.

Tobiko se obično koristi kao sastojak u Kalifornijskim rolnicama i kao dodatak raznim suši obrocima. Njegova živa boja i tekstura daju lepotu i privlačnost jelu. Ovaj predivan ukras jela takođe daje slanu zadimljenost sirovoj japanskoj kuhinji, a ako ćemo baš da maštamo, suva ružičasta vina napravljena od loze Grenache se lepo slažu sa Tobikom.

Leteće ribe su radoznala porodica zrakoperki koje žive uglavnom u morskim površinskim vodama, sposobne da brzo izlete iz vode i prelete značajnu udaljenost (50 do 400 metara) kroz vazduh zahvaljujući svojim aerodinamičnim telima i prevelikim perajima-krilima. Smatra se da su razvili ovu adaptaciju kako bi izbegli grabež drugih riba po cenu izlaganja manje uobičajenim grabežljivcima u vazduhu.

Uprkos tome što njeno uobičajeno ime može da implicira, ova riba se može naći širom svetskih tropskih i suptropskih voda, iako se najveće populacije nalaze u Atlantskom okeanu i Sredozemnom moru. Obično dostižu dužinu od 25 do 30 cm po zrelosti i smatraju se vrstama koje izazivaju najmanju zabrinutost u smislu statusa očuvanja.

Ikra ove ribe je sitna i hrskava, veća od ikre kapelina, ali manja od ikre lososa, i ispunjena je prijatno zadimljenog, blago slatkastog i blago slanog ukusa. U Japanu je cenjen kao ukusan ukras koji se obično koristi uz vrhunske sašimije, suši rolnice, kolače od rakova, filete lososa i druga jela od morskih plodova. Dostupan u četiri različite varijante (narandžasta, vasabi, crvena i crna), ovaj sićušni kavijar jarkih boja je savršen izbor za pravljenje autentičnog sušija kod kuće ili za ukrašavanje predjela i predjela.

Brend

Shirakiku