Sa našom teriyaki marinadom bez glutena, mi garantujemo da svi ljubitelji soja soseva koji su intolerantni na gluten mogu da uživaju u mesu i povrću u prepoznatljivom teriyaki stilu. Bilo kao marinada ili kao dodatak jelima u tiganju- ovaj sos dale jelima jedinstven i prijatan ukus.
Опис
Teriyaki- klasika japanske kuhinje
Reč teriyaki poriče od japanskih reči “tery” (sjaj) i “yaki” (pečenje, ključanje) i japanska je metoda za spremanje ribe i mesa. Ovde, sastojci se mariniraju i zatim peku ili prže, nakom čega dobiju slatko-ljuti ukus. Teriyaki nije namenjen samo za japansku kuhinju već je savršen i za roštiljske klasike.
Naša preporuka: Za spremanje brzog obroka: Isecite pileća prsa na trake i marinirajte u teriyaki sosu bez glutena. Zatim pržite na jakoj vatri i dodajte u tiganj još malo sosa. Jednako dobro ide uz pirinač i salatu. Takođe, naša teriyaki marinada bez glutena idealna je i kao umak.
Brend
Kikkoman
Kikkoman je jedan od samo nekoliko istinskih brendova soja sosa. Ljudi širom sveta prepoznaju cene ga i prepoznaju po kvalitetu. Već vekovima, prirodno fermentisani sos od soje koristi se u Azijskoj kuhinji, prvenstveno u Japanu. Danas, prirodno fermentisani sos od soje Kikkoman unapređuje ukus hrane u mnogim zemljama- od Mediterana do Skandinavije, Azije i Amerike. S toga, nije slučajnost što je Kikkoman svetski leder u proizvodnji sosa od soje.
Spices of the world doo, zvanični distributer i uvoznik Kikkoman proizvoda za ceo region, nudi vam stabilnost asortimana, marketinšku, tehničku i svaku drugu neophodnu podršku, savete, edukaciju i pomoć prilikom upotrebe proizvoda kao i sve prateće materijale koji olakšavaju upotrebu!