011 7184 781 064 2700 999 office@spices.rs

Tabasco 60ml

Tabasco 60ml

Tabasco sos

Neto količina: 60ml

Zemlja porekla: SAD

Skoville skala: 2500-5000

Категорије: ,
Brend:Tabasco

Опис

Sos koji je započeo sve! Naš klasični ljuti sos neograničenih namena voljen je u celom svetu i prodavan u preko 195 zemalja i teritorija. Poboljšajte i unapredite ukus svakog jela uz naš prepoznatljivi Tabasco sos.

Naš proces proizvodnje pažljivo se prati od semena do sosa na Avery Island ostrvu u Luisiani, SAD.

TABASCO originalni crveni ljuti sos proizvodi se od 3 jednostavna sastojka (paprika, sirće, so) i odležava u hrastovim buradima do 3 godine, nakon čega se stavlja u ambalaže kao finalni proizvod. Recept je osmislio Edmund Mclhenny 1868 godine, u porodici Mclhenny je skoro 150 godina i ostao je potpuno nepromenjen.

 

 

Brend

Tabasco

McIlhenny Company je proizvođač najpoznatijeg sosa na svetu – Tabasco sosa. Edmund McIlhenny počeo sa pripremom sosa od paprike 1865. godine, a McIlhenny kompanija utemeljena je 1868. godine na Avery Island-u, u Louisiani. Istorija tvrdi da je McIlhenny u počecima upotrebljavao prazne bočice toaletnih voda sa posebnim raspršivačem u kojima se nalazio sos koji je poklanjao rodbini i prijateljima. Raspršivač je bio vrlo bitan deo jer je njegov sos bio koncentrisan i najbolju aromu je davao kada bi se raspršio, umesto da se poliva. Već 1870. godine, Edmund McIlhenny zatražio je, a ubrzo i dobio zaštitu patenta za svoju jedinstvenu formulu kojom papriku pretvara u ljuti, vatreni sos po imenu Tabasco. Reč „Tabasco“ može se protumačiti kao „mesto s vlažnim tlom“ ili „područje korala ili školjki“. Ta ista formula koristi se i danas, a Avery Islands je još uvek sedište te globalne kompanije koja se i danas nalazi u vlasništvu i pod vođstvom potomaka Edmunda McIlhenny-a. Šta više, više od polovine od 200 zaposlenih u kompaniji živi u Avery Island-u, a za Tabasco su radili i njihovi roditelji, bake, deke... Može se reći da je McIlhenny kompanija koja zaista brine o tradiciji i istoriji, ali i budućnosti i kvalitetu svojih proizvoda.