011 7184 781 064 2700 999 office@spices.rs

Pirinač za suši Tanaka 20kg (mogućnost na meru)

Home/Azija, Brašno, hlebne mrvice, testenine, pirinač, Japan/Pirinač za suši Tanaka 20kg (mogućnost na meru)

Pirinač za suši Tanaka 20kg (mogućnost na meru)

Naš pirinač je dobijen od sorte srednje-dugog japanskog pirinča prve klase.  Kultivisan u Italiji pod budnim okom stručnjaka, ova nova sorta uzgajana je tradicionalnom japanskom tehnikom, bez genetskih modifikacija. Pirinač je savršen i neizostavan sastojak Suši rolnica, ali i idealan dodatak mnogim drugim jelima širom sveta.

Zemlja porekla: Italija
Pakovanje: 20kg

Опис

 

Naš pirinač je dobijen od sorte srednje-dugog japanskog pirinča prve klase.  Kultivisan u Italiji pod budnim okom stručnjaka, ova nova sorta uzgajana je tradicionalnom japanskom tehnikom, bez genetskih modifikacija. Pirinač je savršen i neizostavan sastojak Suši rolnica, ali i idealan dodatak mnogim drugim jelima širom sveta.

Smernice za kuvanje i upotrebu ovog pirinča:

  • Sipati pirinač u veliku činiju i dodati hladnu vodu, tako da voda prekrije celu količinu pirinča.
  • Mešati tridesetak sekundi drvenom varjačom ili rukama, te odstraniti vodu.
  • Ponovite prethodni korak četiri do pet puta, sve dok se voda ne izbistri.  Na ovaj način se odstranjuje višak skroba iz pirinča.

Nemojte prati pirinač duže od tri minuta.

  • U aparatu za kuvanje na pari (rice cooker) kuvati pirinač mínimum 25 minuta.
  • U činiji pomešajte pirinčano sirće, kuhinjsku so i šećer dok se u potpunosti ne rastvori.
  • Dodati mešavinu iz prethodnog koraka u kuvani pirinač.
  • Dobro promešati varjačom.

Savet: Kako bi se brže ohladio pirinač, varjačom napraviti rupu u sredini posude u kojoj se nalazi pirinač.

Pirinač je sezonski proizvod, široko rasprostranjen i gajen već dugo godina na evropskom tržištu. Postoji nekoliko faktora koji utiču na proizvod i sam plod tokom kuvanja.  Ono što može da bude faktor na sezonski proizvod kao što je pirinač su vremenski uslovi pod kojima se gaji, čuva i priprema.  Veći faktor mogu biti (velike kiše, suša, vetar, varijacije u temperaturi, itd..) Dalje, gajeni pirinač može biti duži vremenski period na tržištu što može uticati na zrna da postanu suvlja i otpornija na kuvanje, što zahteva duži period kuvanja.