Ova verzija sosa takođe pruža umami, s obzirom da
je proizveden od istih sastojaka. Kikkoman sos od soje
sa manje soli dobijen prirodnim vrenjem sadrži 43% manje
soli u poređenju sa našim običnim sosom od soje i izuzetan
je izbor za sve korisnike koji brinu o svom zdravlju, bilo da
ga koriste kao stoni začin ili u kuhinji. Jedinstveni način
proizvodnje zadržava umami na veoma visokom nivou,
a u isto vreme smanjuje nivo natrijuma. Najčešće se koristi
kao blaža alternativa klasičnog sosa od soje.
Kikkoman sos od soje sa manje soli disp. 150ml
Опис
MANJI UNOS SOLI KROZ ISHRANU
Koristeći sos od soje umesto soli, smanjujete unos soli u organizam
čak do 50%. Istraživanja* su pokazala da hrana ne gubi
svoj ukus i primamljivost čak i ako bi se cela količina soli zamenila
sosom od soje. Razlog tome je visok sadržaj umamija koji
na prirodan način obogaćuje ukuse mnogih sastojaka i jela,
posebno mesa i ribe. Danas vrlo lako možete poboljšati vaše
jelovnike izbacivanjem soli i dodavanjem sosa od soje dobijenim
prirodnim vrenjem. Preporučujemo sos od soje dobijen
prirodnim vrenjem sa 43% manje soli svim korisnicima koji
iz zdravstvenih ili drugih razloga imaju ograničenja u konzumiranju
soli.
*Salt reduction in foods using naturally brewed soy sauce”, Stefanie Kramer, Jozina Mojet, Ryo Snimojo, Journal of Food Science vol. 74, no. 6, 2009,
strane 255-262