011 7184 781 064 2700 999 office@spices.rs

Bibigo „Wrap & Roll“ alge za pripremu sušija- 10 gr (5 listova)

Home/Azija, Južna Koreja, Morske alge, klice i izdanci/Bibigo „Wrap & Roll“ alge za pripremu sušija- 10 gr (5 listova)

Bibigo „Wrap & Roll“ alge za pripremu sušija- 10 gr (5 listova)

Pakovanje: 10gr (50kom/kut)

Zemlja porekla: Južna Koreja

Pečene alge idealne za brzo i lako pravljenje suši rolnica. Listovi imaju niskokaloričnu vrednost, ne sadrže holesterol, zasićene masne kiseline, veštačke boje i aditive. Proizvod ne sadrži gluten.

Nikad nije bilo lakse praviti suši!

Brend:Bibigo

Опис

Odavno je prošlo vreme kada smo konzumiranje morskih algi vezivali samo za makrobiotičku ishranu. Mnoge dobrobiti unošenja algi u naš organizam doprinele su da upotreba ove “super hrane” postane sve češća. Ovi dragoceni morski plodovi su prijatnog i blagog ukusa, a karakteriše ih blaga slana nota.

Poznato je da dugovečni narodi jedu alge.
Alge su biljne forme koje postoje od nastanka života na Zemlji, datiraju od pre oko 4 milijarde godina. Korišćene su kao hrana u mnogobrojnim kulturama, pa tako postoji evidencija da su Asteci i Inke jeli alge. Plemena u Africi takođe koriste alge za ishranu, u Kini se koriste vekovima, kako za hranu, tako i u medicinske svrhe. Koriste ih i narodi u Japanu, Koreji, Polineziji, Havajima, u Evropi, Južnoj i Severnoj Americi, Africi i Australiji. Povećana upotreba algi u određenim krajevima povezuje se i sa dugovečnošću i boljim zdravljem.

Morske alge pune su antioksidanata, vitamina, minerala, omega 3 masnih kiselina i s toga imaju pozamašnu nutritivnu vrednost. Takođe, one su prirodni izvor joda i kalcijuma. Mnoge studije dokazale su da konzumiranje algi pomaže varenju (deluje probiotski), može da koristi kod regulacije hormona štitne žlezde, kao i kod skidanja masnoća i viška kilograma.

Naravno, treba obratiti pažnju na preporučene dnevne količine koje su naznačene na svakom proizvodu.

Morske alge mogu se koristiti na razne načine:

  • Kao dodatak u salatu
  • Kao grickalica pravo iz pakovanja
  • Kao dodatak supama (miso supa najčešće)
  • Kao dodatak pirinču, ali i svim drugim vrstama jela

Brend

Bibigo