Bibigo morske alge sa ukusom Wasabija 5gr

/, Južna Koreja, Morske alge, klice i izdanci/Bibigo morske alge sa ukusom Wasabija 5gr

Bibigo morske alge sa ukusom Wasabija 5gr

Pakovanje: 5gr ( 36 kom/kut)

Zemlja porekla: Južna Koreja

Zdrav i hrskavi snek od algi sa ukusom japanskog rena idealan je za ljubitelje intenzivnog ukusa!

Opis

Odavno je prošlo vreme kada smo konzumiranje morskih algi vezivali samo za makrobiotičku ishranu. Mnoge dobrobiti unošenja algi u naš organizam doprinele su da upotreba ove “super hrane” postane sve češća. Ovi dragoceni morski plodovi su prijatnog i blagog ukusa, a karakteriše ih blaga slana nota.

Poznato je da dugovečni narodi jedu alge.
Alge su biljne forme koje postoje od nastanka života na Zemlji, datiraju od pre oko 4 milijarde godina. Korišćene su kao hrana u mnogobrojnim kulturama, pa tako postoji evidencija da su Asteci i Inke jeli alge. Plemena u Africi takođe koriste alge za ishranu, u Kini se koriste vekovima, kako za hranu, tako i u medicinske svrhe. Koriste ih i narodi u Japanu, Koreji, Polineziji, Havajima, u Evropi, Južnoj i Severnoj Americi, Africi i Australiji. Povećana upotreba algi u određenim krajevima povezuje se i sa dugovečnošću i boljim zdravljem.

Morske alge pune su antioksidanata, vitamina, minerala, omega 3 masnih kiselina i s toga imaju pozamašnu nutritivnu vrednost. Takođe, one su prirodni izvor joda i kalcijuma. Mnoge studije dokazale su da konzumiranje algi pomaže varenju (deluje probiotski), može da koristi kod regulacije hormona štitne žlezde, kao i kod skidanja masnoća i viška kilograma.

Naravno, treba obratiti pažnju na preporučene dnevne količine koje su naznačene na svakom proizvodu.

Morske alge mogu se koristiti na razne načine:

  • Kao dodatak u salatu
  • Kao grickalica pravo iz pakovanja
  • Kao dodatak supama (miso supa najčešće)
  • Kao dodatak pirinču, ali i svim drugim vrstama jela

 

Brand

Bibigo