Odvedite svoje nepce na ulice Tajlanda uz ovaj živopisni zeleni kari, gde se mirisni list limete i limunske trave stapaju sa patlidžanom, tikvicama i kokosovim sosom kako bi se dobilo jelo od kojeg vam polazi voda na usta.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 15 min
Vreme kuvanja: 15 min
Vreme mariniranja: 30 min
Ukupno vreme: 60 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2093 kJ/ 500kcal
Protein: 44 gr
Masti: 26 gr
Ugljeni hidrati: 22 gr

Sastojci: 

Marinirana piletina: 

  • 300 g pilećih prsa
  • 50 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 1 kašičica zelene kari paste
  • Sok i korica od 1 limete
  • ½ kašičice smeđeg šećera

Povrće: 

  • 1 crni luk
  • 150 g patlidžana
  • 200 g tikvica
  • 100 g pečuraka
  • 50-100 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 2 sveža ili smrznuta lista kafir limete (opciono)
  • 1 kašika seckane ili mlevene limunske trave
  • ½ veze svežeg korijandera
  • ½ veze tajlandskog bosiljka
  • 100 ml kokosovog mleka

Priprema: 

Marinirana piletina:

1. Piletinu iseći na kockice. Pomešajte Kikkoman soja sos, kari pastu, sok od limete, koricu i smeđi šećer u činiji. Temeljno premažite piletinu marinadom. Ostavite po strani najmanje 30 minuta.

Povrće:

2. Luk isecite na tanke trake. Patlidžan i tikvicu isecite na kockice, a pečurke na četvrtine. Iseckajte bilje.

Koraci pripreme u wok-u:

3. Zagrejte malo ulja za kuvanje u wok-u. Dodajte luk i pržite 1 minut. Zatim dodajte piletinu i pržite dok ne počne da rumeni. Dodajte patlidžan, tikvice i pečurke i pržite oko 2 minuta. Dodajte tajlandski bosiljak, listove kafir limete i limunsku travu i pržite 1-2 minuta. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos i kokosovo mleko i pržite mešavinu dok tečnost malo ne ispari.

4. Poslužite ukrašeno seckanim korijanderom.

ILI:

Priprema u tiganju:

3. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Dodajte luk i pržite 1 minut. Zatim dodajte piletinu, pržite do zlatne boje i izvadite iz tiganja.

4. U isti tiganj dodajte pečurke i pržite dok ne porumene. Dodajte tikvice i patlidžan i pržite oko 2 minuta. Dodajte piletinu, tajlandski bosiljak, listove kafir limete i limunsku travu i pržite 1-2 minuta. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos i kokosovo mleko i pržite dok tečnost malo ne ispari.

5. Poslužite sa seckanim korijanderom.

Savet: Jelo se može služiti i uz pirinač.