Odvedite svoje nepce na ulice Tajlanda uz ovaj živopisni zeleni kari, gde se mirisni list limete i limunske trave stapaju sa patlidžanom, tikvicama i kokosovim sosom kako bi se dobilo jelo od kojeg vam polazi voda na usta.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 15 min
Vreme kuvanja: 15 min
Vreme mariniranja: 30 min
Ukupno vreme: 60 min
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2093 kJ/ 500kcal
Protein: 44 gr
Masti: 26 gr
Ugljeni hidrati: 22 gr
Sastojci:
Marinirana piletina:
- 300 g pilećih prsa
- 50 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 1 kašičica zelene kari paste
- Sok i korica od 1 limete
- ½ kašičice smeđeg šećera
Povrće:
- 1 crni luk
- 150 g patlidžana
- 200 g tikvica
- 100 g pečuraka
- 50-100 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 2 sveža ili smrznuta lista kafir limete (opciono)
- 1 kašika seckane ili mlevene limunske trave
- ½ veze svežeg korijandera
- ½ veze tajlandskog bosiljka
- 100 ml kokosovog mleka
Priprema:
Marinirana piletina:
1. Piletinu iseći na kockice. Pomešajte Kikkoman soja sos, kari pastu, sok od limete, koricu i smeđi šećer u činiji. Temeljno premažite piletinu marinadom. Ostavite po strani najmanje 30 minuta.
Povrće:
2. Luk isecite na tanke trake. Patlidžan i tikvicu isecite na kockice, a pečurke na četvrtine. Iseckajte bilje.
Koraci pripreme u wok-u:
3. Zagrejte malo ulja za kuvanje u wok-u. Dodajte luk i pržite 1 minut. Zatim dodajte piletinu i pržite dok ne počne da rumeni. Dodajte patlidžan, tikvice i pečurke i pržite oko 2 minuta. Dodajte tajlandski bosiljak, listove kafir limete i limunsku travu i pržite 1-2 minuta. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos i kokosovo mleko i pržite mešavinu dok tečnost malo ne ispari.
4. Poslužite ukrašeno seckanim korijanderom.
ILI:
Priprema u tiganju:
3. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Dodajte luk i pržite 1 minut. Zatim dodajte piletinu, pržite do zlatne boje i izvadite iz tiganja.
4. U isti tiganj dodajte pečurke i pržite dok ne porumene. Dodajte tikvice i patlidžan i pržite oko 2 minuta. Dodajte piletinu, tajlandski bosiljak, listove kafir limete i limunsku travu i pržite 1-2 minuta. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos i kokosovo mleko i pržite dok tečnost malo ne ispari.
5. Poslužite sa seckanim korijanderom.
Savet: Jelo se može služiti i uz pirinač.