Ovo začinjeno čudo iz tiganja kombinuje sveže povrće sa blago dimljenom vrelinom harise, mešajući azijske i severnoafričke uticaje. Ovo je sjajan način da za kratko vreme date novi život ostatku pirinča.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 15 min
Ukupno vreme: 25 min
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2428 kJ/ 580kcal
Protein: 21 gr
Masti: 14 gr
Ugljeni hidrati: 90 gr
Sastojci:
- 450 g prethodno kuvanog pirinča
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 3 cm svežeg đumbira
- 1 šargarepa
- 100 g brokolija
- ½ crvene paprike
- ½ veze mladog luka
- 100 g smrznutog graška
- 1 kašičica harisa paste
- 150 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 2 jaja
- Ulje za kuvanje (npr. repica)
Ukrasiti:
- ½ limuna ili limete (isecite na kriške)
Priprema:
1. Luk isecite na tanke trake. Beli luk iseckajte, a đumbir sitno iseckajte ili narendajte. Ogulite šargarepu i isecite je na kockice ili šibice. Podelite brokoli na male cvetove. Isecite papriku na kockice. Iseckajte mladi luk. Isperite smrznuti grašak toplom vodom da se odmrzne.
Koraci pripreme u wok-u:
2. Zagrejte wok i dodajte malo ulja. Dodajte narezani luk, beli luk i đumbir. Propržite kratko dok ne zamiriše. Dodajte svo povrće osim mladog luka i pržite oko 1 minut. Ubacite jaja i neprestano mešajte dok ne budu potpuno kuvana. Dodajte pirinač i dobro promešajte. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos, harisa pastu i mladi luk. Dobro promešajte i poslužite.
3. Poslužite sa kriškom limuna ili limete.
ILI:
Priprema u tiganju:
2. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Razbijte jaja u tiganj i umutite ih. Ostavite malo da odstoji dok se dno jaja ne stvrdne, pa sve brzo promešajte i podelite na manje komade. Propržite kratko sa druge strane i izvadite iz tiganja.
3. U isti tiganj dodati luk i kratko propržiti dok ne omekša. Dodajte preostalo povrće (osim mladog luka), beli luk i đumbir. Sve kratko propržite na jakoj vatri. Dodajte pirinač i jaja i pržite još 2-3 minuta. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos, harisa pastu i mladi luk. Dobro promešajte i služite toplo.
4. Poslužite sa kriškom limuna ili limete.
Savet: Pirinač ima bolji ukus ako se pripremi dan ranije.