Ovo začinjeno čudo iz tiganja kombinuje sveže povrće sa blago dimljenom vrelinom harise, mešajući azijske i severnoafričke uticaje. Ovo je sjajan način da za kratko vreme date novi život ostatku pirinča.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 15 min
Ukupno vreme: 25 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2428 kJ/ 580kcal
Protein: 21 gr
Masti: 14 gr
Ugljeni hidrati: 90 gr

Sastojci: 

  • 450 g prethodno kuvanog pirinča
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 3 cm svežeg đumbira
  • 1 šargarepa
  • 100 g brokolija
  • ½ crvene paprike
  • ½ veze mladog luka
  • 100 g smrznutog graška
  • 1 kašičica harisa paste
  • 150 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 2 jaja
  • Ulje za kuvanje (npr. repica)

Ukrasiti:

  • ½ limuna ili limete (isecite na kriške)

Priprema: 

1. Luk isecite na tanke trake. Beli luk iseckajte, a đumbir sitno iseckajte ili narendajte. Ogulite šargarepu i isecite je na kockice ili šibice. Podelite brokoli na male cvetove. Isecite papriku na kockice. Iseckajte mladi luk. Isperite smrznuti grašak toplom vodom da se odmrzne.

Koraci pripreme u wok-u:

2. Zagrejte wok i dodajte malo ulja. Dodajte narezani luk, beli luk i đumbir. Propržite kratko dok ne zamiriše. Dodajte svo povrće osim mladog luka i pržite oko 1 minut. Ubacite jaja i neprestano mešajte dok ne budu potpuno kuvana. Dodajte pirinač i dobro promešajte. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos, harisa pastu i mladi luk. Dobro promešajte i poslužite.

3. Poslužite sa kriškom limuna ili limete.

ILI:

Priprema u tiganju:

2. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Razbijte jaja u tiganj i umutite ih. Ostavite malo da odstoji dok se dno jaja ne stvrdne, pa sve brzo promešajte i podelite na manje komade. Propržite kratko sa druge strane i izvadite iz tiganja.

3. U isti tiganj dodati luk i kratko propržiti dok ne omekša. Dodajte preostalo povrće (osim mladog luka), beli luk i đumbir. Sve kratko propržite na jakoj vatri. Dodajte pirinač i jaja i pržite još 2-3 minuta. Na kraju dodajte Kikkoman soja sos, harisa pastu i mladi luk. Dobro promešajte i služite toplo.

4. Poslužite sa kriškom limuna ili limete.

Savet: Pirinač ima bolji ukus ako se pripremi dan ranije.