Subote moraju početi sa palačinkama. Sjajan i egzotičan ukus dobiće prelivene sosom od ananasa i kokosa. Savršen način da započnete vikend!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sastojci za: 4 osobe⠀⠀⠀
Vreme pripreme: 40 min⠀⠀⠀⠀⠀
Umak:
1 zreo ananas
2 kašičice Kikkoman Teriyaki marinade bez glutena
1 kašičica meda
Nekoliko listova nane
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Smesa za palačinke:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 jaja
400ml kokosovog mleka
2 kašičice šećera
Malo ekstrakta vanile
200gr brašna bez glutena
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli
Ulje za prženje
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Priprema:
Oljuštiti ananas i iseckati ga na manje kockice (1x1cm otprilike). Pomešati ananas sa Kikkoman Teriyaki sosom bez glutena i medom. Dodati sitno seckanu nanu i ostaviti po strani.
Odvojiti žumanca od belanca. Žumanca umutiti sa kokosovim mlekom, šećerom, i vanilom. U većoj posudi umutiti belanca sa prstohvatom soli. Pomešati brašno, prašak za pecivo, malo soli i dodati u mešavinu sa žumancima. Polako dodavati smesu u belanca i ručno mešati dok se smesa ne sjedini.
Zagrejati tiganj sa malo ulja i za svaku palačinku dodati po kockicu putera u tiganj pre prženja.
Palačinke služiti sa umakom od ananasa.
kJ/kcal: 2198/525⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀