Subote moraju početi sa palačinkama. Sjajan i egzotičan ukus dobiće prelivene sosom od ananasa i kokosa. Savršen način da započnete vikend!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Sastojci za: 4 osobe⠀⠀⠀

Vreme pripreme: 40 min⠀⠀⠀⠀⠀

Umak:

1 zreo ananas

2 kašičice Kikkoman Teriyaki marinade bez glutena

1 kašičica meda

Nekoliko listova nane

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Smesa za palačinke:⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

4 jaja

400ml kokosovog mleka

2 kašičice šećera

Malo ekstrakta vanile

200gr brašna bez glutena

1 prašak za pecivo

Prstohvat soli

Ulje za prženje

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Priprema:

Oljuštiti ananas i iseckati ga na manje kockice (1x1cm otprilike). Pomešati ananas sa Kikkoman Teriyaki sosom bez glutena i medom. Dodati sitno seckanu nanu i ostaviti po strani.

 

Odvojiti žumanca od belanca. Žumanca umutiti sa kokosovim mlekom, šećerom, i vanilom. U većoj posudi umutiti belanca sa prstohvatom soli. Pomešati brašno, prašak za pecivo, malo soli i dodati u mešavinu sa žumancima. Polako dodavati smesu u belanca i ručno mešati dok se smesa ne sjedini.

Zagrejati tiganj sa malo ulja i za svaku palačinku dodati po kockicu putera u tiganj pre prženja.

Palačinke služiti sa umakom od ananasa.

kJ/kcal: 2198/525⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀