Pak choi sreća – hrskava salata od kineskog kupusa sa šargarepom i pečenim kikirikijem, umešana u miso dresing oštrog ukusa.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 15 min
Vreme kuvanja: 0 min
Ukupno: 15 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 804 kJ/192 kcal
Protein: 6.3 gr
Masti: 13.6 gr
Ugljeni hidrati: 9.5 gr

Sastojci: 

  • 100 g pak choi-ja
  • 1 krastavac
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 4 kašičice Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 kašičica Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 1 kašičica pirinčanog sirćeta
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica miso paste
  • 1 čen belog luka
  • ¼ kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašike kikirikija
  • 1 mladi luk

Korak 1: 

Sastojci:

  • 100 g pak choi-ja
  • 1 šargarepa
  • 1 krastavac

Priprema:
Pak choi iseckati, šargarepu i krastavac narendati.

Korak 2: 

Sastojci:

  • 1 kašika limunovog soka
  • 4 kašičice Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 kašičica Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 1 kašičica pirinčanog sirćeta
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica miso paste
  • 1 čen belog luka
  • ¼ kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašike kikirikija

Priprema:
Pomešati sok od limuna, Kikkoman susamovo ulje, Kikkoman soja sos, pirinčano sirće, šećer, miso pastu, zgnječeni beli luk i mleveni đumbir u činiji.  Ispeći orahe u suvom tiganju.

Korak 3: 

Sastojci:

  • 1 mladi luk

Priprema:
Iseckati mladi luk. Povrće pomešati sa pripremljenim sosom i posuti pečenim orasima i mladim lukom.

Pomešati salatu sa dresingom 15 minuta pre serviranja.