Pak choi sreća – hrskava salata od kineskog kupusa sa šargarepom i pečenim kikirikijem, umešana u miso dresing oštrog ukusa.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 15 min
Vreme kuvanja: 0 min
Ukupno: 15 min
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 804 kJ/192 kcal
Protein: 6.3 gr
Masti: 13.6 gr
Ugljeni hidrati: 9.5 gr
Sastojci:
- 100 g pak choi-ja
- 1 krastavac
- 1 šargarepa
- 1 kašika limunovog soka
- 4 kašičice Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 kašičica Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 1 kašičica pirinčanog sirćeta
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica miso paste
- 1 čen belog luka
- ¼ kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašike kikirikija
- 1 mladi luk
Korak 1:
Sastojci:
- 100 g pak choi-ja
- 1 šargarepa
- 1 krastavac
Priprema:
Pak choi iseckati, šargarepu i krastavac narendati.
Korak 2:
Sastojci:
- 1 kašika limunovog soka
- 4 kašičice Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 kašičica Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 1 kašičica pirinčanog sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica miso paste
- 1 čen belog luka
- ¼ kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašike kikirikija
Priprema:
Pomešati sok od limuna, Kikkoman susamovo ulje, Kikkoman soja sos, pirinčano sirće, šećer, miso pastu, zgnječeni beli luk i mleveni đumbir u činiji. Ispeći orahe u suvom tiganju.
Korak 3:
Sastojci:
- 1 mladi luk
Priprema:
Iseckati mladi luk. Povrće pomešati sa pripremljenim sosom i posuti pečenim orasima i mladim lukom.
Pomešati salatu sa dresingom 15 minuta pre serviranja.