Ovaj živopisni obrok od svinjetine kombinuje začine inspirisane Tajlandom sa hrskavim kupusom i čilijem, za jelo prepuno ukusa i spremno za nekoliko minuta.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 15 min
Ukupno vreme: 25 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2512 kJ/ 600kcal
Protein: 40 gr
Masti: 38 gr
Ugljeni hidrati: 21 gr

Sastojci: 

  • 300 g mlevenog svinjskog mesa
  • 100 g kupusa
  • 2 ljutike
  • 4 čena belog luka
  • 2 ljute paprike
  • 150 g žute boranije
  • 4 kašike ulja za kuvanje (npr. repice)
  • 15 g sveže rendanog đumbira
  • 1 veza tajlandskog bosiljka, odvojite nekoliko listova za ukrašavanje
  • 100 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 1 kašika ribljeg sosa
  • 1-2 kašike sosa od ostriga (opciono)

Priprema: 

  1. Iseckajte kupus. Isecite luk na trake. Sitno iseckajte beli luk i čili. Boraniju isecite na komade veličine 2-3 cm.

Koraci pripreme za wok i tiganj:

  1. Zagrejte malo ulja za kuvanje u tiganju. Dodajte luk i čili i pržite dok luk ne omekša i ne počne da rumeni. Pred kraj kuvanja dodajte beli luk i đumbir.
  2. Dodajte svinjsko mleveno mleveno meso, dobro promešajte da se razbije na manje komade. Pržite na jakoj vatri dok meso ne porumeni sa svih strana. Posle 2 minuta dodajte kupus i žutu boraniju i pržite zajedno sa mesom oko 2 minuta. Dodajte listove tajlandskog bosiljka i pržite dok ne uvenu. Dodajte Kikkoman soja sos, riblji sos i sos od ostriga i dobro promešajte.
  3. Poslužite ukrašeno preostalim tajlandskim bosiljkom.

Savet: Ovo jelo odlično ide uz pirinač i pržena jaja.