Svi smo jeli „Club Sandwich“ ili nešto približno i znamo da uglavnom sadrži paradajz, šunku, kačkavalj, pomfrit sa strane, itd.  Kao i u svim narednim receptima, tako i u ovom potpuno razbijamo tradiciju, unosimo prolećnu svežinu, a izbegavamo industrijske, već koristimo samo prirodne sastojke.

I zašto samo jedan doručak? Zašto ne 2 u 1? Dva fantastična i jedinstvena recepta spojena u jedan doručak, bogata zdravim namirnicama, dovoljno su energetski jaki da celo jutro ostanete siti, a toliko ukusni da ćete ih ili dugo pamtiti ili često praviti.

Pročitajte i pogledajte koliko je jednostavno da na pravi način koristite Kikkoman soseve od soje u Vašim jelima i obogatite i istaknete Vaše kulinarsko umeće.  A ko će to da objasni bolje nego naš čuveni Celebrity Chef, Dragan Lukić – Luka Chef.

Marinirani riblji „Club sandwich“ (2 porcije)

Sastojci:

  • Integralni tost – 8 komada (130 gr)
  • Filet soma (ili ribe po izboru) (80 gr)
  • Kikkoman Terijaki sos sa pečenim belim lukom (10 ml)
  • Kikkoman Ponzu – Limun sos (8 ml)
  • Sojin Majonez (15 ml)
  • Crne maslinke (Kalamata) (20 gr)
  • Zelena salata – puterica (20 gr)
  • Žuta paprika (babura) (65 gr)
  • Sveže rotkvice (10 gr)
  • Svež luk vlašac (5 gr)
  • Svež Baby spanać (5 gr)
  • Tofu sir (50 gr)
  • Susamovo ulje (4 ml)
  • Sojino ulje za prženje (u spreju) (8 ml)
  • Bambusov štapić (kraći – uvijen u vrhu) (8 kom)
  • Sveže mikro bilje (3 gr)
  • Jestivo cveće (6 kom)
  • Mladi krompirići (250gr)

Priprema: Iseći  ribu   na dva tanka fileta. Na ribu pemzlom (četkicom) naneti Kikkoman  Ponzu – Limun  sos  sa   obe strane i ostaviti  15-ak minuta  da se  marinira  (macerira)  u  keramičkom  ili  staklenom sudu.U sličnom  sudu  umešati  sojin majonez i Kikkoman Terijaki sos sa  pečenim belim lukom tako da se dobije  jednolična glatka smesa.  Putericu razdvojiti na listove,  temeljno oprati pod tekućom  vodom, pa dobro  ocediti.  Mladi   krompir očistiti,  isprati  dobro   i do  upotrebe  ih čuvati potpuno pokrivene  vodom  da  ne „pocrne“.  Pre termičke obrade, dobro ih ocediti i ako ima potrebe, osušiti u krpi. Žutu papriku iseći uzduž na 4 dela, pa u potpunosti odstraniti semenu ložu kao i sve semenke. Tofu iseći na tanke kriške, preliti malom količinom Kikkoman Ponzu-Limun sosa, i pustiti da odstoji 15-ak minuta.  Umešati susamovo i sojino ulje, pa  nasuti u olijeru sa sprej pumpicom.

Metod: Na umereno zagrejan gril-tiganj sprejom naprskati sojino ulje, pa kratko  sotirati  filete ribe sa obe strane. Pojačati vatru, naprskati još ulja, pa propržiti filete paprike sa obe strane. Odvojeno izgrilovati tost, obostrano.  Mlade krompiriće propržiti na plitkoj masnoći dok ne porumene. Poklopiti ih i dopržiti uz povremeno mešanje.    Sva 4 tosta premazati pripremljenim namazom od Kikkoman Terijaki sosa i majoneza.  Na 3 tosta  postaviti po list zelene salate i po jedan filet grilovane paprike.  Zatim, na prvi tost staviti sotirane filete ribe, a na drugi tost postaviti kratko grilovan tofu sir. Postaviti tako pripremljen tost ‚‚jedan-na-drugi”, ali da Tofu bude u sredini, a na vrh, kao poslednji, postaviti onaj 4-ti tost koji je ostao samo premazan.
Lagano pritisnuti rukom da se sastojci fiksiraju unutar sendviča. Na četiri bambusova štapića probosti po maslinku, a zatim ih ubosti u sendvič, na sva četiri ćoška. Reckastim nožem između štapića iseći sendvič u obliku slova ‚‚X”.  Na servisni tanjir  postaviti dekorativnu  salvetu, na nju u središnji deo korpicu sa mladim krompirićima, a oko  nje na 4 strane vertikalno postavljen ‚‚club” sendvič. Voditi računa da spolja  bude strana sa maslinkama. Simetrično između serviranih sendviča  postaviti mikro bilje i kriškice limete.