Svi smo jeli „Club Sandwich“ ili nešto približno i znamo da uglavnom sadrži paradajz, šunku, kačkavalj, pomfrit sa strane, itd. Kao i u svim narednim receptima, tako i u ovom potpuno razbijamo tradiciju, unosimo prolećnu svežinu, a izbegavamo industrijske, već koristimo samo prirodne sastojke.
I zašto samo jedan doručak? Zašto ne 2 u 1? Dva fantastična i jedinstvena recepta spojena u jedan doručak, bogata zdravim namirnicama, dovoljno su energetski jaki da celo jutro ostanete siti, a toliko ukusni da ćete ih ili dugo pamtiti ili često praviti.
Pročitajte i pogledajte koliko je jednostavno da na pravi način koristite Kikkoman soseve od soje u Vašim jelima i obogatite i istaknete Vaše kulinarsko umeće. A ko će to da objasni bolje nego naš čuveni Celebrity Chef, Dragan Lukić – Luka Chef.
Marinirani riblji „Club sandwich“ (2 porcije)
Sastojci:
- Integralni tost – 8 komada (130 gr)
- Filet soma (ili ribe po izboru) (80 gr)
- Kikkoman Terijaki sos sa pečenim belim lukom (10 ml)
- Kikkoman Ponzu – Limun sos (8 ml)
- Sojin Majonez (15 ml)
- Crne maslinke (Kalamata) (20 gr)
- Zelena salata – puterica (20 gr)
- Žuta paprika (babura) (65 gr)
- Sveže rotkvice (10 gr)
- Svež luk vlašac (5 gr)
- Svež Baby spanać (5 gr)
- Tofu sir (50 gr)
- Susamovo ulje (4 ml)
- Sojino ulje za prženje (u spreju) (8 ml)
- Bambusov štapić (kraći – uvijen u vrhu) (8 kom)
- Sveže mikro bilje (3 gr)
- Jestivo cveće (6 kom)
- Mladi krompirići (250gr)
Priprema: Iseći ribu na dva tanka fileta. Na ribu pemzlom (četkicom) naneti Kikkoman Ponzu – Limun sos sa obe strane i ostaviti 15-ak minuta da se marinira (macerira) u keramičkom ili staklenom sudu.U sličnom sudu umešati sojin majonez i Kikkoman Terijaki sos sa pečenim belim lukom tako da se dobije jednolična glatka smesa. Putericu razdvojiti na listove, temeljno oprati pod tekućom vodom, pa dobro ocediti. Mladi krompir očistiti, isprati dobro i do upotrebe ih čuvati potpuno pokrivene vodom da ne „pocrne“. Pre termičke obrade, dobro ih ocediti i ako ima potrebe, osušiti u krpi. Žutu papriku iseći uzduž na 4 dela, pa u potpunosti odstraniti semenu ložu kao i sve semenke. Tofu iseći na tanke kriške, preliti malom količinom Kikkoman Ponzu-Limun sosa, i pustiti da odstoji 15-ak minuta. Umešati susamovo i sojino ulje, pa nasuti u olijeru sa sprej pumpicom.