Za prave ljubitelje sushi-ja…Jednostavno napravljen, bez rolanja, sigurno će biti hit na Vašoj sledećoj žurci. Ovi sushi trendovi su tako ukusni! Obožavamo ih! Probajte naš Kikkoman burger začinjen  prirodno fermentisanim Kikkoman sosevima.

Vreme pripreme: 60 min.

Sastojci za 4 osobe:

700gr pirinča za suši

100 ml začinjenog sirća za suši pirinač

4 kašike šećera

½ kašike soli

800 gr fileta lososa sa kožom

220ml Kikkoman Teriyaki Marinade bez glutena

1 crni luk

2 srca zelene salate (puterica)

1 krastavac

200 gr. majoneza

½-1 kašika wasabi-ja (alternativa: ren)

Ulje od repice za prženje

 

Oprati pirinač u nekoliko voda, odnosno dok voda ne postane bistra. Skuvati ga u 700ml vode a zatim ga poklopiti i otaviti pokrivenog 20 minuta. Dodati šećer i so u sirće i dobro promešati sa pirinčem. Podeliti pirinač na 8 jednakih porcija  i od svake napraviti manju pljeskavicu(10cm prečnik-+). Dok pravite „pljeskavicu“ kvasite ruke vodom kako se pirinač ne bi raspao. Prekriti pirinač mokrom krpom i ostaviti sa strane.

Staviti losos u veću posudu (koža dole) i preliti  Teriyaki Marinadom bez glutena. Ostaviti da se marinira 30 minuta. Pleh obložiti papirom za pečenje, premazati ga sa malo maslinovog ulja i poređati na njega losos (koža dole). Peći 30-35 minuta, odnosno dok ne budete mogli viljuškom lako da sečete losos. Kada je losos pečen, skinuti kožu i staviti ga u posudu sa ostatkom Kikkoman Teriyaki marinade bez glutena. Iseckati sitno crni luk i dodati lososu. Oprati salatu i odvojiti listove. Oprati krastavac i iseći ga na tanke kolutove. Pomešati majonez i wasabi.

„Pljeskavice“ od pirinča kratko propržiti sa obe strane. Na jednu  naslagati list salate, kolutove krastavca , 3 kašičice lososa i malo majoneza sa wasabijem. Drugom poklopiti.

 

Uživajte!