Mirisni i blago začinjen kari od karfiola i spanaća uparen sa pirinčem i orašastim plodovima koji rezultiraju  savršeno zdravim i ukusnim radnim ručkom.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 10 min
Ukupno: 20 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2022 kJ/483 kcal
Protein: 13 gr
Masti: 35.5 gr
Ugljeni hidrati: 31.7 gr

Sastojci: 

  • 1 kašika Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica kari paste
  • 3 paradajza
  • 50 g spanaća
  • 1 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
  • 120 ml vode
  • 200 g karfiola
  • 250 ml kokosovog mleka
  • 40 g indijskih oraha
  • 100 g pirinča
  • šaka korijandera

Korak 1: 

Sastojci:

  • 3 paradajza
  • 1 kašika Kikkoman ulja pečenog susama
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica kari paste
  • 50 g spanaća
  • 1 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
  • 120 ml vode

Priprema:
Blanširati i oguliti paradajz, a zatim ga iseći  na kockice. Iseckati, a zatim propržiti luk na Kikkoman susamovom ulju. Dodati čen belog luka i kari pastu. Pomešati zajedno. Zatim dodati spanać, paradajz, vodu i Kikkoman soja sos.

Korak 2: 

Sastojci:

  • 200 g karfiola
  • 250 ml kokosovog mleka

Priprema:
Karfiol iseći na cvetove. Dodati karfiol i kokosovo mleko u sos. Pokriti i kuvajti 10 minuta.

Korak 3: 

Sastojci:

  • 40 g indijskih oraha
  • 100 g pirinča
  • šaka korijandera

Priprema:
Ispeći indijske orahe u suvom tiganju.
Skuvati pirinač, a zatim ga staviti u posude. Preliti ga kari sosom i posuti orasima i svežim korijanderom.

Za začinjenije jelo, koristiti više kari paste ili začiniti prstohvatom čilija.