Mirisni i blago začinjen kari od karfiola i spanaća uparen sa pirinčem i orašastim plodovima koji rezultiraju savršeno zdravim i ukusnim radnim ručkom.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 10 min
Ukupno: 20 min
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2022 kJ/483 kcal
Protein: 13 gr
Masti: 35.5 gr
Ugljeni hidrati: 31.7 gr
Sastojci:
- 1 kašika Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kari paste
- 3 paradajza
- 50 g spanaća
- 1 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
- 120 ml vode
- 200 g karfiola
- 250 ml kokosovog mleka
- 40 g indijskih oraha
- 100 g pirinča
- šaka korijandera
Korak 1:
Sastojci:
- 3 paradajza
- 1 kašika Kikkoman ulja pečenog susama
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kari paste
- 50 g spanaća
- 1 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa sa manje soli
- 120 ml vode
Priprema:
Blanširati i oguliti paradajz, a zatim ga iseći na kockice. Iseckati, a zatim propržiti luk na Kikkoman susamovom ulju. Dodati čen belog luka i kari pastu. Pomešati zajedno. Zatim dodati spanać, paradajz, vodu i Kikkoman soja sos.
Korak 2:
Sastojci:
- 200 g karfiola
- 250 ml kokosovog mleka
Priprema:
Karfiol iseći na cvetove. Dodati karfiol i kokosovo mleko u sos. Pokriti i kuvajti 10 minuta.
Korak 3:
Sastojci:
- 40 g indijskih oraha
- 100 g pirinča
- šaka korijandera
Priprema:
Ispeći indijske orahe u suvom tiganju.
Skuvati pirinač, a zatim ga staviti u posude. Preliti ga kari sosom i posuti orasima i svežim korijanderom.
Za začinjenije jelo, koristiti više kari paste ili začiniti prstohvatom čilija.