Sa svojom slatkom i pikantnom glazurom od soja sosa, ovo jelo prepuno povrća nudi živahni nalet ukusa. Idealno je kao glavno jelo ili prilog, a vi imate slobodu da izaberete svoje omiljeno povrće za ovu raznovrsnu kreaciju!

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 10 min
Ukupno vreme: 20 min

Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 1951 kJ/ 466kcal
Protein: 21 gr
Masti: 19 gr
Ugljeni hidrati: 55 gr

Sastojci: 

  • ½ crvene paprike
  • ½ žute paprike
  • 1 šaka šećernog graška
  • 50 g smrznutih edamama ili smrznutog graška
  • 150 g tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 štap praziluka (samo beli deo)
  • 150 g bebi brokolija ili brokolija sa mekanom stabljikom
  • 150 g karfiola
  • ½ veze mladog luka
  • Ulje za kuvanje (npr. repica)

Sos:

  • 3 čena belog luka
  • 3 cm svežeg đumbira
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika soka od limete
  • 125 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 100 ml kečapa

Ukrasiti:

  • ½ šake kikirikija ili susama (opciono)

Priprema: 

1. Papriku isecite na kockice, tikvicu na polumesece, šargarepu na štapiće, a praziluk na kriške. Podelite brokoli i karfiol na cvetove jednake veličine. Sitno iseckajte mladi luk.

Sos:

2. Izrendajte beli luk i đumbir u činiju. Dodajte med, sok od limete, Kikkoman soja sos i kečap i dobro promešajte.

Koraci pripreme za wok i tiganj:

3. U tiganju zagrejati malo ulja i dodati šargarepu i praziluk. Mešajući pržite oko 1 minut. Dodajte paprike, tikvice, brokoli, karfiol, smrznuti grašak (ili smrznute edamame), mladi luk, šećerni grašak i pržite 3-5 minuta. Dodajte sos i dobro promešajte. Mešajući pržite još 1-2 minuta.

4. Poslužite posuto kikirikijem ili susamom.