Sa svojom slatkom i pikantnom glazurom od soja sosa, ovo jelo prepuno povrća nudi živahni nalet ukusa. Idealno je kao glavno jelo ili prilog, a vi imate slobodu da izaberete svoje omiljeno povrće za ovu raznovrsnu kreaciju!
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 10 min
Ukupno vreme: 20 min
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 1951 kJ/ 466kcal
Protein: 21 gr
Masti: 19 gr
Ugljeni hidrati: 55 gr
Sastojci:
- ½ crvene paprike
- ½ žute paprike
- 1 šaka šećernog graška
- 50 g smrznutih edamama ili smrznutog graška
- 150 g tikvica
- 1 šargarepa
- 1 štap praziluka (samo beli deo)
- 150 g bebi brokolija ili brokolija sa mekanom stabljikom
- 150 g karfiola
- ½ veze mladog luka
- Ulje za kuvanje (npr. repica)
Sos:
- 3 čena belog luka
- 3 cm svežeg đumbira
- 1 kašika meda
- 1 kašika soka od limete
- 125 ml Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
- 100 ml kečapa
Ukrasiti:
- ½ šake kikirikija ili susama (opciono)
Priprema:
1. Papriku isecite na kockice, tikvicu na polumesece, šargarepu na štapiće, a praziluk na kriške. Podelite brokoli i karfiol na cvetove jednake veličine. Sitno iseckajte mladi luk.
Sos:
2. Izrendajte beli luk i đumbir u činiju. Dodajte med, sok od limete, Kikkoman soja sos i kečap i dobro promešajte.
Koraci pripreme za wok i tiganj:
3. U tiganju zagrejati malo ulja i dodati šargarepu i praziluk. Mešajući pržite oko 1 minut. Dodajte paprike, tikvice, brokoli, karfiol, smrznuti grašak (ili smrznute edamame), mladi luk, šećerni grašak i pržite 3-5 minuta. Dodajte sos i dobro promešajte. Mešajući pržite još 1-2 minuta.
4. Poslužite posuto kikirikijem ili susamom.