Ovo vegetarijansko jelo kombinuje slatkoću grilovanih krušaka sa pikantnošću gorgonzole, hrskavim prženim lešnicima i delikatnim cvetnim notama dresinga od zovinih cvetova. Idealno kao predjelo ili lagani glavni obrok za dvoje.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 7 minuta
Ukupno: 17 minuta
Sastojci:
• 2 zrele kruške, prepolovljene i očišćene od koštica
• 15 ml maslinovog ulja
• 50 g gorgonzole, izmrvljene
• 25 g prženih i iseckanih lešnika
• 10 g svežih listova nane
• 2 kašike sirupa od zovinih cvetova
• 1 kašika ekstra deviškog maslinovog ulja
• 1 kašika sirćeta od belog vina
• 1 kašika Kikkoman prirodno ferm. Tamari soja sos bez glutena
• ¼ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
Korak 1:
Sastojci:
• 2 kašike sirupa od zovinih cvetova
• 1 kašika ekstra deviškog maslinovog ulja
• 1 kašika sirćeta od belog vina
• 1 kašika Kikkoman prirodno ferm. Tamari soja sos bez glutena
• ¼ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
Priprema:
U malu posudu umutite sirup od zovinih cvetova, ekstra deviškog maslinovog ulja, sirće od belog vina i Kikkoman prirodno ferm. Tamari soja sos bez glutena. Začinite sveže mlevenim crnim biberom.
Korak 2:
Sastojci:
• 2 zrele kruške, prepolovljene i očišćene od koštica
• 15 ml maslinovog ulja
• 50 g gorgonzole, izmrvljene
• 25 g prženih i iseckanih lešnika
• 10 g svežih listova nane
Priprema:
Zagrejte roštilj na visoku temperaturu i blago premažite polovice krušaka maslinovim uljem. Pecite ih rebrastom stranom nadole oko 3–4 minuta dok ne dobiju tragove pečenja i ne omekšaju, zatim ih okrenite i pecite još 2–3 minuta. Grilovane kruške rasporedite na tanjir, pospite ih izmrvljenom gorgonzolom i prženim lešnicima, pa obilno prelijte dresingom od zovinih cvetova i ukrasite svežim listovima nane.