Kikkoman Soy sauce 150ml dispenser

/, Japan, Sauces, dips, paste/Kikkoman Soy sauce 150ml dispenser

Kikkoman Soy sauce 150ml dispenser

Lako prilagodljiv, svenamenski sos koji produbljuje i obogaćuje ukuse svih vrsta jela. Koristi se u svim kuhinjama sveta, od azijske, pa do zapadnih kultura. Istaknite ovaj sos kao elegantan stoni začin uz vašu svežu salatu, morske plodove, ribu ili meso u svojoj jedinstvenoj, posebno dizajniranoj flašici, ili ga koristite u kuhinji kao dodatak i neizbežan sastojak vaših soseva, glazura, supa, bujona, pirea, marinada, umaka i preliva.

Description

Veliki je izbor fermentisane hrane koja nas okružuje, pa tako možemo vrlo često na našem stolu da vidimo:
ukiseljeno povrće, jogurt, vino, pivo. Međutim, od sve fermentisane hrane oko nas, sos od soje je veoma
jedinstven i jedan od retkih proizvoda koji prolazi kroz čak tri vrste vrenja: mlečno-kiselu fermentaciju,
alkoholno vrenje kvasca i fermentaciju organskih kiselina. Posebne kulture kvasca započinju proces vrenja
koje kroz nekoliko meseci pretvara četiri pomenuta prirodna sastojka u sos od soje. Ovaj prirodni način
proizvodnje i vrenja sosa od soje prvi put je zabeležen pre 2,500 godina, kada je sos korišćen da vegeterijanskoj
hrani da aromu mesa.

Šta više, sos od soje je jedan od najstarijih sastojaka koji u sebi sadrže umami, o kojem se toliko priča.
Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem sadrži više od 285 posebnih aroma i elemenata aroma
i kao takav je vrlo lak za upotrebu, prilagodljiv svim jelima i jednostavan za čuvanje. Bogat ukus i nežna boja
ćilibara se besprekorno sjedinjuju sa drugim sastojcima bez maskiranja ili nadjačavanja ukusa. Može se
koristiti umesto soli, kako bi se umanjio nivo prisutnog natrijuma u vašim jelima, a ujedno obogaćuje ukus
umamijem.

Začinjavanjem vašeg jela jednom kašičicom Kikkoman sosa od soje dobijenog prirodnim vrenjem dobija se
jednaki efekat kao da ste upotrebili jednu punu kašiku soli, ali je u ovom slučaju nivo natrijuma sveden
na minimum.

Brand

Kikkoman

Kikkoman is one of only a few genuine soy sauce brands. It is known and appreciated by people all over the world for its quality. For centuries now, naturally brewed soy sauce has been used to season Asian cuisine, predominantly in Japan. Kikkoman naturally brewed soy sauce today enhances the flavour of foods in many different countries - from the Mediterranean to Scandinavia and Asia to America. It is no coincidence that Kikkoman is the world soy sauce market leader.

Recipe