Mekana divlja svinja dinstana u sosu od tamnog piva sa klekom i ruzmarinom, sa dodatkom osvežavajućeg pesta od peršuna. Savršen balans bogatog ukusa divljači i svežih biljnih nota.

Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 2 sata i 30 minuta
Ukupno: 6 sati i 40 minuta – 16 sati i 40 minuta
Vreme mariniranja: 3-4 sata do 12-14 sati.

Sastojci: 

  • 400 g vrata divlje svinje isečene na 8 delova
  • 60 ml Kikkoman prirodno ferm. soja sosa
  • 1 kašika ulja
  • 2 glavice luka, sitno iseckane
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 5-6 sušenih šumskih pečuraka
  • 1 kašičica bobica kleke, zgnječene
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • 250 ml tamnog piva
  • 80 ml Kikkoman Terijaki sosa sa prepečenim susamom

Za pesto od peršuna:

  • 40 g svežeg peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike pinjola
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašike Kikkoman prirodno ferm.  soja sosa

Korak 1:

Sastojci:

  • 400 g vrata divlje svinje isečene na 8 delova
  • 60 ml Kikkoman prirodno ferm. soja sosa
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Stavite Game u zip kesu i marinirajte sa Kikkoman soja sosom najmanje od 3 sata do 14 sati.

Zagrejte ulje u loncu srednje veličine direktno na umereno-jakoj vatri. Dodajte meso i pržite sa svih strana dok ne porumeni (oko 3-4 minuta po strani). Skinite lonac sa vatre. Izvadite meso i ostavite ga za kasniju upotrebu.

Korak 2:

Sastojci:

  • 2 glavice luka, sitno iseckane
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 5-6 sušenih divljih pečuraka
  • 1 kašičica bobica kleke, zgnječene
  • 1 grančica svežeg ruzmarina
  • 250 ml tamnog piva
  • 80 ml Kikkoman Teriiaki sosa sa tostiranim susamom

Priprema:

U isti lonac dodajte seckani crni i beli luk. Grilujte na vatri 2-3 minuta dok ne omekša.

Dodajte pečurke, zgnječene bobice kleke i grančicu ruzmarina u šerpu. Dobro promešajte da pusti arome. Sipajte tamno pivo, Kikkoman Terijaki sos sa susamom i dinstajte, strugajući sve braon komadiće sa dna šerpe. Vratite zapečeno meso divljači u šerpu. Pokrijte i dinstajte na laganoj vatri oko 1,5 – 2 sata, povremeno mešajući dok meso ne omekša i skuva se. Ako je potrebno, dodajte još piva da sos ne ispari.

Korak 3:

Sastojci:

  • 40 g svežeg peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike pinjola
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašike Kikkoman prirodno ferm. soja sosa

Priprema:

Pomešajte svež peršun, čen belog luka, pinjole i ekstra djevičansko maslinovo ulje u avanu. Tučkom sjedinite dok ne postane pasta. Dodajte Kikkoman soja sos i ponovo promešajte. Poslužite uz dinstano meso divlje svinje.

Jelo može biti servirano uz vaše omiljeni izvor ugljenih hidrata – uz helb, pirinač, ovas, itd.