Izgubite se u vatrenom užitku ovih ćufti prelivenih snažno aromatičnim šrirača čili sosom u pratnji pirinča sa delikatnim ukusom. Zadovoljavajuće, zagrevajuće jelo koje je spremno za čas.
Broj porcija: 2
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 20 minuta
Ukupno: 30 minuta
Nutritivne vrednosti po porciji:
Energija: 2613 kJ/624kcal
Protein: 53.1 gr
Masti: 24.1 gr
Ugljeni hidrati: 46.5 gr
Sastojci:
● 400 g mlevenog junećeg mesa
● 1 kašika ulja za prženje
● 1 šargarepa
● 3 čena belog luka
● 1 crni luk
● 1 jaje
● 40 g prezli
● 5 kašika Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
● 1 kašičica bibera
● 100 ml šrirača sosa
● 2 kašike meda
● ½ kašičice mlevenog đumbira
● 300 g kuvanog pirinča
● 1 kašika seckanog mladog luka
● 1 kašika susama
Korak 1:
Sastojci:
● 400 g mlevenog junećeg mesa
● 1 kašika ulja za prženje
● 1 šargarepa
● 1 čen belog luka
● 1 crni luk
Priprema:
Staviti meso u posudu. Šargarepu oljuštiti i izrendati, beli luk provući kroz presu, a luk iseckati na kockice.
Na ulju propržiti luk, šargarepu i beli luk. Dodati povrće u meso.
Korak 2:
Sastojci:
● 1 jaje
● 40 g prezla
● 2 kašike Kikkoman prirodno kuvanog soja sosa
● 1 kašičica bibera
Priprema:
Dodati jaje, prezle, Kikkoman soja sos i biber u meso i povrće. Dobro promešati. Formirati kuglice veličine oraha, staviti ih na pleh obložen masnim papirom i peći 20 minuta na 190 °C.
Korak 3:
Sastojci:
● 100 ml šrirača sosa
● 3 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
● 2 kašike meda
● ½ kašičice mlevenog đumbira
● 2 čena belog luka
Priprema:
U odgovarajuću šerpu ubaciti šrirača sos, Kikkoman soja sos, med, mleveni đumbir i sitno iseckan beli luk. Kuvati oko 15 minuta dok se sos ne zgusne.
Pečene ćufte dodajti u šerpu sa sosom i dobro promešati.
Korak 4:
Sastojci:
● 300 g kuvanog pirinča
● 1 kašika mladog luka
● 1 kašika susama
Priprema:
Iseckati mladi luk. Staviti pirinač u posudu, poređati ćufte i preliti preostalim sosom. Dekorisati mladim lukom i susamom.