Kikkoman sos od soje 20l

/, Sosevi, umaci, paste/Kikkoman sos od soje 20l

Kikkoman sos od soje 20l

Lako prilagodljiv, svenamenski sos koji produbljuje
i obogaćuje ukuse svih vrsta jela. Koristi se u svim
kuhinjama sveta, od azijske, pa do zapadnih
kultura. Istaknite ovaj sos kao elegantan stoni
začin uz vašu svežu salatu, morske plodove, ribu
ili meso u svojoj jedinstvenoj, posebno dizajniranoj
flašici, ili ga koristite u kuhinji kao dodatak
i neizbežan sastojak vaših soseva, glazura, supa,
bujona, pirea, marinada, umaka i preliva.

Opis

SOS OD SOJE

Veliki je izbor fermentisane hrane koja nas okružuje, pa tako možemo vrlo često na našem stolu da vidimo:
ukiseljeno povrće, jogurt, vino, pivo. Međutim, od sve fermentisane hrane oko nas, sos od soje je veoma
jedinstven i jedan od retkih proizvoda koji prolazi kroz čak tri vrste vrenja: mlečno-kiselu fermentaciju,
alkoholno vrenje kvasca i fermentaciju organskih kiselina. Posebne kulture kvasca započinju proces vrenja
koje kroz nekoliko meseci pretvara četiri pomenuta prirodna sastojka u sos od soje. Ovaj prirodni način
proizvodnje i vrenja sosa od soje prvi put je zabeležen pre 2,500 godina, kada je sos korišćen da vegeterijanskoj
hrani da aromu mesa.
Šta više, sos od soje je jedan od najstarijih sastojaka koji u sebi sadrže umami, o kojem se toliko priča.
Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem sadrži više od 285 posebnih aroma i elemenata aroma
i kao takav je vrlo lak za upotrebu, prilagodljiv svim jelima i jednostavan za čuvanje. Bogat ukus i nežna boja
ćilibara se besprekorno sjedinjuju sa drugim sastojcima bez maskiranja ili nadjačavanja ukusa. Može se
koristiti umesto soli, kako bi se umanjio nivo prisutnog natrijuma u vašim jelima, a ujedno obogaćuje ukus
umamijem.
Začinjavanjem vašeg jela jednom kašičicom Kikkoman sosa od soje dobijenog prirodnim vrenjem dobija se
jednaki efekat kao da ste upotrebili jednu punu kašiku soli, ali je u ovom slučaju nivo natrijuma sveden
na minimum.

UMAMI…

…jedna je od popularnijih reči koja se upotrebljava u svetu kulinarstva, sve više i više.
Peti ukus, čorbasti ukus, mesnati, sladak, slan, neobjašnjivo bogat ukus u ustima, čarobni sastojak…
Dakle, šta je tačno umami?
Hemijsko objašnjenje nam govori da je u pitanju visoka koncentracija amino kiselina, u ovom slučaju kao
prirodan rezultat dugotrajnog vrenja. Narodski rečeno – prirodan pojačivač ukusa.
Obogaćuje ukuse, a potpuno je zdrav i prirodan! Ovako visok nivo amino kiselina može se naći u parmezanu,
dinstanim pečurkama i u paradajz sosu, ali za razliku od svih navedenih, naš sos od soje dobijen
prirodnim vrenjem je jedini umami sastojak čija namena je toliko širokog spektra. Sigurni smo da nećete
dodavati parmezan ili paradajz sos u baš svako vaše jelo – i tu je upravo najveća razlika. Sada vam je jasno
zašto je naš sos od soje svenamenski sos.
Drugim rečima, Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem mogao bi se nazvati jednostavnije
– “instant umami”.

Brand

Kikkoman

Kikkoman je jedan od samo nekoliko istinskih brendova soja sosa. Ljudi širom sveta prepoznaju cene ga i prepoznaju po kvalitetu. Već vekovima, prirodno fermentisani sos od soje koristi se u Azijskoj kuhinji, prvenstveno u Japanu. Danas, prirodno fermentisani sos od soje Kikkoman unapređuje ukus hrane u mnogim zemljama- od Mediterana do Skandinavije, Azije i Amerike. S toga, nije slučajnost što je Kikkoman svetski leder u proizvodnji sosa od soje.

Recept