Kikkoman Sos od soje 150ml dispenzer

/, Sosevi, umaci, paste/Kikkoman Sos od soje 150ml dispenzer

Kikkoman Sos od soje 150ml dispenzer

Lako prilagodljiv, svenamenski sos koji produbljuje i obogaćuje ukuse svih vrsta jela. Koristi se u svim kuhinjama sveta, od azijske, pa do zapadnih kultura. Istaknite ovaj sos kao elegantan stoni začin uz vašu svežu salatu, morske plodove, ribu ili meso u svojoj jedinstvenoj, posebno dizajniranoj flašici, ili ga koristite u kuhinji kao dodatak i neizbežan sastojak vaših soseva, glazura, supa, bujona, pirea, marinada, umaka i preliva.

Opis

Veliki je izbor fermentisane hrane koja nas okružuje, pa tako možemo vrlo često na našem stolu da vidimo:
ukiseljeno povrće, jogurt, vino, pivo. Međutim, od sve fermentisane hrane oko nas, sos od soje je veoma
jedinstven i jedan od retkih proizvoda koji prolazi kroz čak tri vrste vrenja: mlečno-kiselu fermentaciju,
alkoholno vrenje kvasca i fermentaciju organskih kiselina. Posebne kulture kvasca započinju proces vrenja
koje kroz nekoliko meseci pretvara četiri pomenuta prirodna sastojka u sos od soje. Ovaj prirodni način
proizvodnje i vrenja sosa od soje prvi put je zabeležen pre 2,500 godina, kada je sos korišćen da vegeterijanskoj
hrani da aromu mesa.

Šta više, sos od soje je jedan od najstarijih sastojaka koji u sebi sadrže umami, o kojem se toliko priča.
Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem sadrži više od 285 posebnih aroma i elemenata aroma
i kao takav je vrlo lak za upotrebu, prilagodljiv svim jelima i jednostavan za čuvanje. Bogat ukus i nežna boja
ćilibara se besprekorno sjedinjuju sa drugim sastojcima bez maskiranja ili nadjačavanja ukusa. Može se
koristiti umesto soli, kako bi se umanjio nivo prisutnog natrijuma u vašim jelima, a ujedno obogaćuje ukus
umamijem.

Začinjavanjem vašeg jela jednom kašičicom Kikkoman sosa od soje dobijenog prirodnim vrenjem dobija se
jednaki efekat kao da ste upotrebili jednu punu kašiku soli, ali je u ovom slučaju nivo natrijuma sveden
na minimum.

Brand

Kikkoman

Kikkoman je jedan od samo nekoliko istinskih brendova soja sosa. Ljudi širom sveta prepoznaju cene ga i prepoznaju po kvalitetu. Već vekovima, prirodno fermentisani sos od soje koristi se u Azijskoj kuhinji, prvenstveno u Japanu. Danas, prirodno fermentisani sos od soje Kikkoman unapređuje ukus hrane u mnogim zemljama- od Mediterana do Skandinavije, Azije i Amerike. S toga, nije slučajnost što je Kikkoman svetski leder u proizvodnji sosa od soje.